Το Κτήμα Δημητριάδη

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
ΠΑΡΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Δίπλα στην  Θεσσαλονίκη, στους Ταγαράδες, δημιουργήσαμε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση  22 στρεμμάτων. Το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό, όπου επικρατεί το πράσινο μαζί με το ξύλο, οι φυσικές οσμές με τις απολαυστικές μυρωδιές από τη κουζίνα μας και η ησυχία της εξοχής με τα ακούσματα από τα παιδικά χαμόγελα.  Σε έναν απόλυτα ασφαλή και περιφραγμένο  χώρο, με επαρκή στεγασμένο και σκιερό χώρο,  τα παιδιά μπορούν να μυηθούν μέσα από ειδικά παιδαγωγικά προγράμματα και με βάση τη βιωματική εκπαίδευση,  στα μυστικά της φύσης, των εναλλακτικών μορφών προσέγγισης των σπορ και να πάρουν μέρος μέσα από μια σειρά δραστηριότητες στα θεματικά μας πάρκα. Τέλος θα ψυχαγωγηθούν παίζοντας ομαδικά παιχνίδια των προηγούμενων γενεών από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα: Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την παροχή εγγυημένης εκπαίδευσης, μία άρτια εκπαιδευμένη  ομάδα εκπαιδευτικών (γυμναστών, δασκάλων)  με επιστημονική  κατάρτιση και  ακαδημαϊκή γνώση καθώς και επαρκή εμπειρία,  υλοποιούμε προγράμματα για παιδιά πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγείου και δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνασίου).

Οι αθλητικές μας δραστηριότητες αναδεικνύουν την ομορφιά του αθλητισμού, την προσπάθεια, την επιτυχία αλλά και την αποτυχία.

Τα αντικείμενα είναι:  Η τοξοβολία, η σκοποβολή, το ποδήλατο, το πιγκ πογκ, τα τραμπολίνα,  το μίνι γκολφ, το μπάντμιντον, το τένις, το beach volley, κ.ά.

Τα παραπάνω σπορ, με μοναδικές συγκινήσεις καθηλώνουν  όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ασχέτως ηλικίας. Χωρισμένα σε ομάδες και ακουλουθώντας κυκλικό πρόγραμμα,  είναι σε συνεχή ενασχόληση, έχοντας τόσο  εκπαιδευτικά όσο και  ψυχαγωγικά αποτελέσματα. Στόχος μας η υγιή  βάση για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, την ανάληψη ευθυνών, την πρωτοβουλία, την αρχηγεία, έτσι ώστε τα παιδιά μας να φύγουν από εμάς έχοντας πάρει μια γλυκιά γεύση του αθλητισμού και γενικά της άθλησης.

  Τα θεματικό μας πάρκο, για την ανακύκλωση, το νερό, τις πηγές ενέργειας και την μόλυνση του περιβάλλοντος, αναδεικνύουν το τώρα, περνώντας από το χθες και ταξιδεύοντας στο αύριο. Τα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης, με πάνω από 120  εικόνες με “δυνατά” και μοναδικά μηνύματα, θα προσπαθήσουν να αποτυπώσουμε στο μυαλό και στη ψυχή των παιδιών μας, το κατάλληλο μήνυμα το οποίο θα είναι ανεξίτηλο για όλη τους τη ζωή. 

   Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής “traffic park for kids” καλύπτει την επιτακτική ανάγκη για εκπαίδευση των παιδιών μας από την προσχολική κιόλας ηλικία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης. Με ιδιαίτερη έμφαση στην συμπεριφορά των παιδιών μας, ως πεζοί, από τη στιγμή που θα κλείσουν την πόρτα του σπιτιού τους, μέχρι και να φτάσουν στον προορισμό τους. Η πρακτική στάση σε θέματα καθημερινής μετακίνησης, η ανάδειξη και η πάταξη των κινδύνων των παιδιών στο δρόμο κ.α. αποτελούν τους εκπαιδευτικούς άξονες μέσα στους όποιους υλοποιούμε το παραπάνω καινοτόμο πρόγραμμα. 

   Τέλος για  όλη αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας, τους αξίζει τι άλλο από παιχνίδι;  Διαπέραση λαβυρίνθων, σκυταλοδρομίες και πολλά ακόμη παιχνίδια όπως τα παίζαμε  παλιά με τη γιαγιά και τον παππού.  Και πώς πρέπει πάντα να τελειώνει μια καλή εκδρομή;  Ποιοτικό και νόστιμο φαγητό στο ψητοπωλείο μας, δροσερά παγωτά, κρέπες  και όχι μόνο, στο αναψυκτήριο μας. Πίστη μας είναι ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι συνοδοί-γονείς, θα περάσουν μοναδικά, ξέγνοιαστα και θα μας ξαναρθούν πολύ γρήγορα!!     

Τέλος, ιδανική πρόταση για την τελική ολοήμερη σχολική εκδρομή: Τόσο κοντά για μια απόδραση, τόσο μακριά για μία εκδρομή. Ολοκαίνουργες και απόλυτα ασφαλείς οι εγκαταστάσεις μας. Το μόνο κτήμα σε ένα επίπεδο, έλεγχος όλων των παιδιών με μια ματιά. Εξειδικευμένο,  αριθμητικά ανάλογο με τον αριθμό των παιδιών, προσωπικό.. Πρόγραμμα 5 (πεντάωρης) εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας από τους εκπαιδευτές μας. Μόνο απόλαυση (χωρίς άγχος) για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.. Ιδιαίτερο “γαστρονομικό ολοήμερο  πρόγραμμα” για τους εκπαιδευτικούς μας.. 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ